Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Mikkelin Juoksuliike leipoo aloittelijoistakin maratoonareita

Huhtikuun 11. päivä Mikkelissä alkavan Juoksuliikkeen Startti-juoksukoulun toteuttaa Mikkelin Kilpa-Veikot. Seuran puheenjohtaja Juha Putkonen kiittelee vuolaasti aloittelijoille suunnatun Juoksukoulun uutta sisältöä, jonka ovat suunnitelleet Suomen Urheiluliiton huippuasiantuntijat.

- Huippujen käyttämät valmennusmetodit ovat nyt myös kuluttajien saatavilla. Sisältöihin on todella paneuduttu, sen huomaa. Asioita käsitellään aiempaa perusteellisemmin, eikä vain raapaista pintaa.

- Sisällöissä korostuu kehosta huolehtiminen kokonaisuutena, ei pelkkä juokseminen. Lepo, kehonhuolto ja ravinto ovat yhtä tärkeitä kuin varsinainen harjoittelukin, Putkonen kuvailee.

Mikäli Putkosta on uskominen, Mikkeli on juoksuharrastajalle maailman paras paikka.

- Varsinkaan kesäisin tuskin parempaa paikkaa löytyy. Pystymme tarjoamaan juoksualustoja kangasmetsästä hiekkateiden ja kuntopolkujen kautta asfaltille. Lisäksi on luonnonrauhaa, metsää, järviä ja puistoa, Putkonen luettelee ylpeänä.

Aloittamisen sietämätön vaikeus

Vaikka ulkoilupuitteet ja opetussisällöt olisivat kuinka hyvät tahansa, liikuntaharrastuksen aloittaminen nollista ei ole helppoa. Ensimmäisen kynnyksen ylittämiseen ei ole oikotietä, mutta Juoksukoulussa sen yli avitetaan varmasti ja hallitusti. Juoksukoulussa voi aloittaa myös kävellen, mutta kahden kuukauden Juoksukoulun jälkeen juoksukunto on realismia.

- Monelle meidän Juoksukouluissa aloittaneelle yksikin minuutti on ollut pitkä juoksuaika ja he ovat lähteneet liikkellle kävellen. Muutaman vuoden päästä siitä joku on juossut jo puolimaratoninkin. Kun porukka laitetaan alussa useampaan tasoryhmään, niin sieltä löytyy varmasti oman vauhdin porukka.

- Valmentajamme Antti Nisonen oli viime vuonna Helsinki City Runilla kakkonen, joten kyllä meiltä kovempaakin vauhtia löytyy, jos joku sitä kaipaa, Putkonen naurahtaa.

Täältä mukaan: http://www.juoksuliike.fi/content/juoksukoulu-startti-mikkeli