Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksuliikkeestä voimaa arkeen: "En muista talvea, jonka läpi olisin päässyt yhtä energisenä"

Porvoolainen Tero Nurme (kuvassa etualalla) on 47-vuotias rakennusalan työpäällikkö, jonka tiivissykkeiset päivät kuluvat usein erilaisissa palavereissa. Työ on henkisesti kuormittavaa, mutta Nurme on löytänyt täsmälääkkeen jaksamiseen.

– En muista talvea, jonka läpi olisin päässyt yhtä energisenä, Nurme iloitsee kevätauringon nyt jo hieman lämmittäessä.

Yllättävä energialataus on Juoksuliikkeen ansiota. Nurme aloitti viime syksynä Juoksuliikkeen Juoksukoulusta ja on nykyisin säännöllinen näky Porvoon yhteislenkeillä.

– Olen yrittänyt nyt ruuhkavuosina etsiä sellaista harrastusta, jossa lasten menojen välissä saisin tehtyä omat juttuni. Tämä oli sellainen, joka tuntui hyvältä ja jäi päälle.

– Kyllä tämä juokseminen on kasvattanut viikoittaista liikuntarytmiä merkittävästi. Viikoittain tulee 3-4 treeniä, Nurme kehuu.

Vaikka Nurmen liikuntatausta on monipuolinen, juniorivuosien harrastukset ovat jääneet vuosien varrella taustalle. Säännöllisellä juoksuharrastuksella on ollut paljon positiivisia vaikutuksia. 

- Vuosien lisääntyessä tuo iso vatsalihas tahtoo kasvaa, vaikkei tekisikään mitään, Nurme naurahtaa.

- Muutos syksystä on ollut jopa hieman häkellyttävä, 6-7 kiloa on lähtenyt painoa. En ole muuttanut ruokavaliota tai mitään sellaista, mutta liikunnan säännöllisyys ja hiljalleen kasvaneet harjoituspituudet ovat tuoneet tulosta kuin itsestään.

"Ei se yhteishenki voisi olla enää parempi"

Juoksuliikkeen ydin on porukan positiivinen yhteishenki, joka motivoi ja tuo energiaa pimeyden taltuttamiseen sekä treeneissä jaksamiseen. 

- Ei se yhteishenki voisi olla enää parempi. Kannustavuus ja toisten tukeminen hurtilla huumorilla on tosi koukuttavaa. Ketään ei myöskään katsota yliolkaisesti, vaan kaikki ovat samaa porukkaa.

- Paljon ystäviä ja uusia tuttavia on tullut tämän kautta, en olis uskonut että näin voi käydä. 

Nälkä kasvaa syödessä ja innostuessa. Pelkkä köröttely ei enää riitä, vaan nyt pitää päästä jo kisaamaankin.

- Firmasta lähtee Helsinki City Runille 15 hengen ryhmä. Työnantaja maksaa osallistumisen, Nurme kehuu työnantajansa panostusta liikuntaharrastuksen tukemiseen.

Matti ja Maija Myöhäisetkin ehtivät vielä mukaan kevään Juoksukouluihin, hophop: KLIKS!