Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksuliikettä Ylivieskaan: "Takana halu saada ihmiset liikkumaan"

Juoksuliikettä nähdään pian myös Ylivieskassa, kun Juoksuliike rantautuu kylille Ylivieskan Kuulan Jari Junnon johdolla. Tavoitteena on rakentaa matalan kynnyksen treeniporukka, jonka pohjalta mukaan tulisivat myös säännölliset yhteislenkit.

Juoksukoulu Startin periaatteella lähdetään liikkeelle, Junno kertoo.

– Se on vähän enemmän aloittelijoille suunnattu homma, mutta toki myös enemmän juosseille. Eihän se ole keneltäkään pois, jos vähän käy kuuntelemassa ja opettelemassa juoksutekniikkaa, mies jatkaa.

Junno on sekä täyspitkiä että puolikkaita maratoneja kolunnut kokenut juoksija, mutta vuodet vierivät ja on aika kääntää sivua.

– Numerolappu kun laitetaan rintaan, silloin joku aina naksahtaa päässä. Mutta nyt kun ei enää itse pysty juoksemaan lujempaa, ruvetaan sitten rääkkäämään muita, Junno muotoilee epävirallisesti.

Ja perään asiallisemmin. Toiveissa on yhdistää samoihin harjoituksiin niin seuran juniorijuoksijat, paikallinen kuntoiluporukka kuin uudetkin tulijat.

– Olisihan se kiva saada näiden junioreiden vanhempiakin mukaan. Kyllä tässä on takana halu ja innostus saada ihmiset liikkumaan ja nähdä, että liikkumisesta on iloa ihmisille.


Ylivieskan ensimmäinen juoksukoulu alkaa maanantaina 16.3.2016.

Lisätiedot täältä. Jari Junno, 0400- 236 613