Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksukouluissa oivallutetaan: "Ahaa, tämä toimiikin näin"

Vantaan Salamat aloittaa huhtikuussa yhteistyön Juoksuliikkeen kanssa. Ensimmäinen askel yhteistyössä on Juoksukoulu Startti, joka on suunnattu ensisijaisesti juoksuharrastustaan aloitteleville liikkujille.

Huhtikuun 13. päivä Myyrmäen urheilupuistossa aloittavaa Vantaan Juoksuliikettä vetää Salamien Anu Koskenkorva, joka ymmärtää hyvin, millaisessa maailmassa arkiliikkuja elää.

- Olen varmaan aika samanlainen kuin juoksukoululaiset, ei minulla ole mitään erityistä urheilijataustaa, Koskenkorva kertoo.

Vaatimattomuus kaunistaa, sanotaan. Siviilissä projektipäällikön töitä tekevä nelikymppinen Koskenkorva on vetänyt Vantaalla jo useita juoksukouluja ja on itsekin kokenut juoksija.

- Olen juossut säännöllisesti jo 12 vuotta. Puolimaratoneja on takana 40 ja maratonejakin 12, hän kertoo.

Uusi yhteistyö Juoksuliikkeen kanssa täydentää hyvin Salamien junioriliikuntaan painottuvaa tarjontaa. Koskenkorva itse pitää Juoksukoulu Startti-kurssia erinomaisena etenkin tukimateriaalien osalta, sillä käytössä on muun muassa Youtube-videoita juoksutekniikasta.

- Tekniikka-osiossa juoksijalle annetaan tilaa oivaltaa, että ”ahaa, tämä toimiikin näin” vaikkapa lantion asennon osalta, joka on yksi tärkeimmistä jutuista, Koskenkorva kuvailee tyytyväisenä.

Yhdeksän viikon mittainen Juoksukoulu Startti sisältää viikoittaiset yhteistreenit keskiviikkoisin, liikunta-aiheisen luennon joka toinen viikko ja lisäksi porukka kasataan joka sunnuntai leppoisalle yhteislenkille. Tavoitteena ei ole repiä lenkkipolulla verenmaku suussa, vaan tehdä juoksuharrastuksen aloittamisesta turvallinen ja hallittu kokonaisuus.

- Myös erilaiset vammat ja niiden ennaltaehkäisy on nostettu materiaaleissa hyvin esiin. Jokaisessa vetämässäni Juoksukoulussa olen törmännyt kysymyksiin, että ”mitäs nyt, kun on penikat kipeänä” ja niin edelleen, Koskenkorva pohtii tyypillisiä aloittelijoiden vaivoja.

Tasaista kehitystä askel kerrallaan

Juoksukoulu Startin sisällöt on testattu ja todettu toimiviksi jo satojen kuntoilijoiden toimesta. Koskenkorva lupaa kehitystä myös Vantaan uudessa Juoksukoulussa.

- Sain Juoksuliikkeen valmennuskoulutuksesta paljon hyvin perusteltuja faktoja mukaani, hän kiittelee taustatukea.

Treenit aloitetaan lähtötilanteen huomioivissa tasoryhmissä, joten Juoksukouluun uskaltaa tulla, vaikka ei jaksaisi uosta vielä askeltakaan. Koskenkorvankin toi aikanaan juoksun pariin elämäntilanne, joka koskettaa varmasti useampaakin Startti-kurssia pohtivaa harrastajaa.

- Perhetilanne oli sellainen, että kotona oli pienet lapset ja ajattelin, että juoksemalla pääsen hyvään kuntoon, eikä se vie hirveästi aikaa.

Ja kuinkas kävikään.

- Nyt on hyvä kunto. On se 12 vuodessa kasvanut, Koskenkorva naurahtaa.


Voit ilmoittautua mukaan Vantaan Juoksuliikkeeseen täällä.