Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

HCR Street Team - Kipsihoitoa ja vauhtitreeneihin tutustumista

Merituuli on 41-vuotias kahden teinipojan äiti, joka teki elämäntaparemontin pari vuotta sitten ja hurahti juoksuun.
Juoksuspeksit: 10km = 56.45, 21,1 km = 2.11, 42.2km = 4.53. "Kävin tiistaina Töölössä ja peukalon nivelsiteessä oleva repeämä ei ole vielä parantunut. Kipsihoitoa jatketaan 24.3. asti, jonka jälkeen vähitellen harjoittelen toimimista ilman kipsiä. Pääsiäisen jälkeen palaan takaisin töihin. 

Olo on ristiriitainen. Voin hyvin ja tekisi mieli urheilla ja liikkua paljon, toisaalta käsi on rikki ja pikku näpertelyt eivät onnistu. 

Olen kävellyt päivittäin useita lenkkejä, kun tuo koirakin on täällä hoidossa, ja mä todella tarvitsen raitista ilmaa ja liikettä ruhooni.

Osallistuin tiistaina Juoksuliikkeen järjestämiin vauhtitreeneihin Pirkkolassa. Tiistain porukka oli aloittanut jo tammikuun alusta. Ne pari, joiden kanssa juttelin, olivat jo osallistuneet puolikkaille ja joku kokonaisellekin maratonille, mutta halusivat parantaa aikoja ja tekniikkaa yms. Eli sopii hyvin mullekin. 

En ole ihan kunnossa, eli vauhtitreenit tein niin kuin koin pystyväni. Enemmänkin halusin päästä katsomaan ja kokemaan yhteisjuoksujen tunnelmaa. Oli kivaa. 

Alkulämpästä myöhästyin, kun en saanut autoa parkkiin, sillä Pirkkolassa oli jotkut kisat menossa. Onneksi Juoksuliikkeen Riku odotti minua ja juteltiin ennen porukan tuloa. Lupasin kirjoittaa kevään aikana myös suoraan Juoksuliikkeen sivuille tunnelmia ja kokemuksia.

Tehtiin erilaisia tekniikkatreenejä tekonurmella. polven nostoja punahilkkahyppyjä, kuopaisuja yms. lämmin tuli. Vetoihin liittyi myös junnuja mukaan. 

Tiistain vedot olivat 8 min, 6 min ja 4 min. Vetojen välisssä oli 2 min. tauot. Juostiin aina puolet ajasta yhteen suuntaan, jonka jälkeen valkku puhalsi pilliin ja käännyttiin takaisin. Juoksin ensimmäiset kaksi vetoa, mutta pimenevä ilta sekä märkä ja osittainen liukkaus vaikutti mun vauhteihin, eikä tuntunut mukavalta, pelkäsin kaatuvani. Viimeisen vedon jätin väliin. 

Sitten juostiin muutama kerta pienelle mäelle. Se oli loskainen, mutta hyvin pystyi juoksemaan. Loppuun rauhallinen loppuverkka ja venyttelyt. Tein treenit vähän puolivaloilla, mutta sain hyviä vinkkejä ja treeneistä jäi hyvä fiilis. Tällä hetkellä rauhaisa hölkkä sopii mulle parhaiten. Mukaan treeneihin aion palata kevään aikana.

Treeneissä oli hyvä tunnelma ja tekemisen meininki.

Onneksi kevät alkaa tulemaan ja lumet sulaa vauhdilla. Helpottaa liikkumista kun ei tarvitse pelätä liukkautta. Tällä hetkellä on aikalailla märkää ja kuraista, mutta se vie kevättä eteenpäin."

Merituulin löydät blogin lisäksi myös FB:stä ja Instagramista.